Computer Reparatie

Computer reparatie is voor ons dagelijkse kost, naast ruime ervaring op het gebied van elektronica beschikken wij ook over benodigde test apparatuur om voorbeeld geheugen modules en harddisks te testen. Ook het testen van moderne SSD Schijven behoort tot de mogelijkheden.
Wij repareren tot op het component niveau en omdat reparatie van bijvoorbeeld een mainboard helemaal niet duur hoeft te zijn is het zelfs voor ‘huis tuin en keuken’ computers haalbaar om een mainboard gewoon te laten repareren in plaats van vervangen. Op de foto wordt een duidelijk defect getoond, een aantal condensatoren zijn lek geraakt, er is elektrolyt vrijgekomen en zelfs een van de condensatoren is ontploft!

Ook computer voedingen gaan geregeld defect, immers levert een computer voeding verschillende spanningen waaronder 3.3, 5.0 en 12 Volt. U kunt zich voorstellen wat er gebeurt als een voeding door een defect opeens meer of minder spanning aan het systeem gaat leveren… De meest uiteenlopende problemen kunnen worden veroorzaakt door een defecte of instabiele voeding. Wij beschikken over meetapparatuur waarmee we niet alleen de voltage’s maar ook de stabiliteit (belast en onbelast) kan worden gemeten.
Ook de ventilatoren in computers gaan wel eens defect, zo kan een ventilator van een grasfichekaart plotseling stoppen met draaien, gevolgd door strepen in het beeld, vastlopen van de computer en in het ergste geval een gevreesd blauw scherm! Een blauw scherm kan overigens ook worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een defecte harddisk, geheugen of een defect aan het mainboard.

Harddisk reparatie, in veel gevallen gaat een harddisk stuk door slijtage, de gegevens op de harddisk worden dan steeds moeilijker leesbaar en
uiteindelijk is het niet meer mogelijk de gegevens van de schijf uit te lezen. Indien het proces zich nog niet te ver heeft uitgebreid kunnen wij uw harddisk vervangen voor een nieuw exemplaar en al uw gegevens inclusief besturingssysteem zonder gegevens verlies overzetten. Indien het slijtage proces al vergaande is bestaat de kans op gegevensverlies maar dan nog lukt het ons vaak om met wat extra moeite alsnog de belangrijkste gegevens van de schijf terug te halen, natuurlijk raden wij u aan altijd backups te maken, voorkomen is immers beter dan genezen.

U kunt niet reageren.