SMD Componenten

Computer maar ook andere elektronica componenten worden steeds kleiner, de kleinste passieve componenten zij tegenwoordig niet groter dan 1/2 mm en kunnen onmogelijk nog met de hand worden vervangen. Dit soort componenten noemen we SMD Componenten. SMD Componenten maar ook connectoren zoals bijvoorbeeld mini-usb aansluitingen solderen wij met een speciale techniek. Door middel van hete lucht fijn gereedschap, gecombineerd met wat ouderwets vakmanschap zijn wij in staat de kleinste componenten te vervangen.

SMD onderdelen kunnen defect zijn zonder dat je het optisch kunt waarnemen, veel mensen zien aan een defect apparaat dus niet zo snel waar het probleem zit, terwijl het in veel gevallen toch echt gaat om een component van slechts een paar cent. Wij kunnen de meeste SMD componenten prima doormeten en vervangen, de meest voorkomende componenten hebben wij zelfs op voorraad waardoor wij uw reparatie snel kunnen voltooien.

Zoals u op de afbeelding kunt zijn zijn SMD componenten zeer klein, het ontbreken of niet functioneren van slechts 1 component kan er eenvoudig voor zorgen dat uw apparaat niet juist of niet meer functioneert. Ook is het zaak dat deze componenten goed zijn gesoldeerd, los zittende contacten zijn een veel voorkomende oorzaak van het niet goed of bijvoorbeeld soms wel en dan weer niet werken van een apparaat.

Op deze foto ziet u een SMD condensator die waarschijnlijk door een te hoge spanning is gebarsten en dus moet worden vervangen, de oorzaak van het spanningsverschil ligt echter vaak in een ander component dat ook moet worden opgespoord en vervangen. Met onze meetapparatuur kunnen we de oorzaak in de meeste gevallen traceren en desgewenst de defecte componenten vervangen.

Zoals u waarschijnlijk wel begreep repareren wij naast computer apparatuur ook andere elektronica waaronder bijvoorbeeld board-computers voor auto’s, maar ook audio en video apparatuur zoals uw digitale televisieontvanger of dvd speler thuis. Vrijwel elk apparaat is tegenwoordig voorzien van een printplaat met SMD componenten,
veel van deze SMD componenten zijn universeel en komen dus in meerdere apparaten voor. Omdat het nog wel eens lastig is om bepaalde componenten te verkrijgen solderen wij geregeld bruikbare SMD onderdelen uit defecte apparatuur waardoor wij toch snel de juiste onderdelen kunnen leveren.

U kunt niet reageren.